Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării Audierea premierului, reprogramată. Viorica Dăncilă este în vizită oficială la Bruxelles

ro

20 Feb, 2018 11:39 1616 Marime text
Audierea premierului Viorica Dăncilă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce i-a calificat "autişti" pe cei ce "dezinformează" la Bruxelles, a fost reprogramată pentru 27 februarie, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Acesta a precizat că audierea care ar fi trebuit să aibă loc marţi a fost reprogramată după ce Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii în care au fost făcute afirmaţiile respective, a trimis o adresă către CNCD în care arată că nu a putut să se prezinte la audieri.

Totodată, marţi şi miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă efectuează o vizită oficială la Bruxelles, unde se va întâlni cu înalţi oficiali europeni.

CNCD s-a autosesizat, la finalul săptămânii trecute, cu privire la afirmaţiile premierului Viorica Dăncilă într-o emisiune televizată, când aceasta i-a numit "autişti" pe cei care ar "dezinforma" reprezentanţii Uniunii Europene cu privire la situaţia din România.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, va fi citat la audieri şi Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii de la Antena 3 în care premierul a făcut afirmaţia respectivă.

"În urma îndeplinirii procedurii legale, CNCD va analiza declaraţia în speţă şi comportamentul moderatorului, din perspectiva săvârşirii unei posibile fapte de discriminare, prin încălcarea dreptului la demnitate umană a persoanelor cu autism", arată CNCD.

Premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut ulterior scuze public pentru declaraţie şi a precizat că prin comparaţia făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări de spectru autist.

Sursă foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii