Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Național al Elevilor, împreună cu Asociația Elevilor din Constanța cer modificarea legii siguranței în școli

ro

29 Mar, 2015 14:55 1273 Marime text
Consiliul Național al Elevilor, împreună cu Asociația Elevilor din Constanța și Academia Tinerilor, solicită Parlamentului să modifice Legea nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în școli astfel încât elevii și cadrele didactice să fie cu adevărat în siguranță.

Având în vedere faptul că la Camera Deputaților a fost înregistrată o propunere legislativă pl-x 301/2015 care are ca obiect siguranța în unitățile de învățământ, se solicită Comisiei de învățământ a Camerei Deputaților ca în ședința de marți, 31 martie, să țină cont de amendamentele propuse de cele trei organizații.

„Constatăm că actuală lege 35/2007 prezintă mai multe deficiențe:

Deși paza trebuie să fie asigurată de către autoritățile locale, conform legii nr. 1/2011, legea nr. 35/2007 nu este clară în acest sens.
Legea obligă școlile să aibă semn distinctiv, dar cu acordul părinților. Această formulare este aberantă. Dacă legea dorește să oblige la o uniformă, trebuie ca statul să asigure finanțarea, ceea ce nu se întâmplă. De asemenea, decizia unor părinți nu poate produce efecte pentru părinții care s-au opus. Totuși, ce legătură are uniforma cu siguranță în școli?

Menționăm că cele 3 organizații au lansat și o petiție în cursul zilei de sâmbătă, 28 martie 2015, care are în prezent peste 1500 de semnături.

În final, solicităm Parlamentului să nu neglijeze această problemă a siguranței în școli și să adopte soluții pertinente și eficiente, și nu soluții demagogice, nespecifice realității contemporane“, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii