Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:47 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenţei anchetează marii traderi de cereale

ro

22 Aug, 2013 18:29 1183 Marime text
Consiliul Concurenţei îi suspectează pe marii traderi din agricultură că s-au înţeles asupra preţurilor de achiziţie a cerealelor. Au făcut inspecţii inopinate, după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că guvernul tolerează dominaţia traderilor de materii prime agricole.

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa comercializării cerealelor, prin inspecţii inopinate la 12 sedii şi puncte de lucru ale principalelor companii active pe această piaţă, informează un comunicat al instituţiei. Este vorba despre Agricover, Alfred C. Toepfer, Ameropa, Brise Agricultura, Brise Group, Bunge, Cargill, Glencore, Nidera şi United Grain.

Inspecţiile s-au desfăşurat în cadrul investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei privind o posibilă înţelegere anticoncurenţială pentru fixarea preţurilor la achiziţia cerealelor. „La declanşarea acestei investigaţii am ţinut cont de specificul şi sezonalitatea  sectorului : având în vedere perisabilitatea produselor şi lipsa posibilităţilor de depozitare la dispoziţia producătorilor mici şi mijlocii, este mult mai probabil ca o înţelegere anticoncurenţială între comercianţi să fie pusă în practică în această perioadă, când oferta de cereale este mare. În pregătirea investigaţiei am colaborat cu mai multe instituţii ale statului şi am organizat cu minuţiozitate inspecţiile desfăşurate la nivel naţional" a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Sursa: economica.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii