Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenţei a trimis la BNR date privind atacul speculativ asupra leului

ro

28 Nov, 2012 16:43 1110 Marime text
Consiliul Concurenţei a transmis Băncii Naţionale a României (BNR) date preliminare privind presupusul atac speculativ asupra leului din 2008, care sunt cuprinse într-o investigaţie privind posibilitatea ca băncile să se fi înţeles între ele, potrivit Mediafax.

"Vom finaliza în câteva luni investigaţia privins presupusul atac speculativ asupra leului din 2008. Ideea de speculaţie nu este anticoncurenţială. Noi am vrut să vedem dacă băncile s-au înţeles atunci. Dacă se va dovedi că da, acuzaţia ar fi de cartel. Am trimis datele preliminare şi la BNR, şi la Comisia Europeană. Comisia este de acord cu concluziile raportului nostru", a declarat miercuri preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa Mediafax Talks about Competition.

În primele patru zile de tranzacţionare din octombrie 2008, leul s-a depreciat în fiecare zi, ajungând de la 3,73 lei/euro la 30 septembrie, la 3,94 lei/euro pe 6 octombrie. Deprecierea cumulată pe 4 zile a fost de 5,6 procente în termeni nominali, adică 1,36% în medie pe zi. Nivelul de 3,94 lei/euro a reprezentat maximul zilnic al lunii octombrie şi al ultimelor 45 de luni.

Citeşte întregul articol AICI.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii