Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Congresul PSD, locul unde nu s-a întâmplat nimic…”

ro

19 Oct, 2015 14:30 1562 Marime text
Nicuşor  Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, a urmărit, ieri, congresul PSD, ”în  care nu s-a întâmplat nimic, exact că şi în actul guvernării de zi cu zi  al PSD. Singură mutare a fost aceea că am asistat la schimbarea unui lider  urmărit penal cu un alt lider cu probleme în justiţie”.
În opinia lui, PSD a reuşit să reînvie în 2015 modelul congreselor fostului partid  comunist, de dinainte de 1989: “De la candidatul unic propus pentru  preşedinţia partidului, până la intervenţiile autocritice menite să dea iluzia unei democraţii de partid, totul a arătat caracterul anacronic al acestei formaţiuni politice construite în jurul ideologiei şi rezervelor de cadre proprii fostului partid unic. Lifting-ul de ieri al PSD nu poate disimula dragostea de putere a liderilor săi, singura promovată de acest partid, în detrimentul oricăror responsabilităţi şi al respectării principiilor statului de drept.”
Nicuşor Dan se întreabă însă de ce în discursul său, Liviu Dragnea nu a amintit nimic despre “jaful generalizat din banul public”, “despre continua încălcare a legii” sau “despre umilirea românilor din străinătate, la alegerile din noiembrie trecut”. USB consideră că PSD mai are o şansă de a demonstra că doreşte să se reformeze, dacă reprezentanţii săi din primăriile capitalei vor vota Planul de Curăţenie Generală, iniţiat de Uniunea Salvaţi Bucureştiul. Amintim că prin acest Plan de Curăţenie Generală, USB solicită celor şapte primarii ale Capitalei să facă publice toate contractele de achiziţii publice atribuite şi pentru care s-au făcut plăti în ultimii trei ani, să demareze audituri independente, realizate de companii cu reputaţie solidă, pentru verificarea alocărilor de fonduri din ultimii ani, precum şi verificarea de către Agenţia Naţională de Integritate a averii tuturor directorilor din primăriile bucureştene. 


sursa foto: usb.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii