Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Congresul extraordinar de alegeri al FIFA va avea loc la Zurich

ro

03 Jun, 2015 19:41 1562 Marime text
 
Congresul extraordinar de alegeri al Federației Internaționale de Fotbal, care trebuie să desemneze un succesor președintelui demisionar Joseph Blatter, va avea loc la Zurich, orașul care găzduiește sediul instanței mondiale. Data nu a fost încă fixată, dar acest Congres ar urma să aibă loc între decembrie 2015 și martie 2016, după cum a precizat Domenico Scala, președintele Comisiei de audit a FIFA, cea care va superviza procedura electorală. Conform statutelor FIFA, un comitet executiv extraordinar ar urma să fie convocat de Blatter pentru a se putea organiza apoi congresul extraordinar.
Elvețianul în vârstă de 79 de ani, reales vineri la Zurich pentru un al cincilea mandat în plin scandal de corupție, și-a anunțat marți demisia, la doar câteva ore după o nouă serie de acuzații lansate de New York Times, ce-l vizau de data aceasta pe francezul Jerome Valcke, secretarul general al FIFA și mâna dreaptă a lui Blatter.
Valcke este acuzat că ar fi responsabil de viramentul a 10 milioane de dolari în conturile unui fost vicepreședinte al FIFA, Jack Warner, pus sub acuzație de justiția americană într-un scandal de corupție. FIFA a negat însă orice implicare a secretarului său general.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii