Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Congresele USL au luat startul. Va fi semnată o rezoluţie anti-Băsescu

ro

07 Apr, 2012 15:00 1105 Marime text

USL are interzis la colaborări cu Traian Băsescu şi PDL. E decizia pe care membrii PSD, PNL şi PC o vor adopta, azi, în cadrul primului Congres al Uniunii. USL va lansa, în mod oficial, şi tandemul Victor Ponta - premier, Crin Antonescu - preşedinte. Totul în prezenţa a aproximativ 10 mii de persoan

"N-avem nevoie de Traian Băsescu, n-avem nevoie de minciunile şi de propunerile lui otrăvite, suntem un partid care a rezistat în aceşti ani împotriva preşedintelui Traian Băsescu, suntem un partid care ştim ce înseamnă să fii minţit de Traian Băsescu şi cred că astăzi, împreună cu partenerii noştri din Uniunea Social-Liberală, trebuie să vorbim despre români şi despre România", a declarat Victor Ponta la debutul congresului PSD. 

Opoziţia trebuia să îşi lanseze în cadrul Congresului extraordinar şi candidaţii pentru alegerilor locale. Programul a fost schimbat pe ultima sută de metri deoarece negocierile pentru stabilirea candidaţilor USL la primăriile de sector în Capitală s-au blocat la sectorul 6.

PNL îl vrea la sectorul 6 pe europarlamentarul Rareş Mănescu, în timp ce PSD insistă pentru senatorului Gabriel Mutu. O variantă este şi conservatorul Ştefan Florescu. La sectorul 2, USL îl va propune candidat pe liberalul Cristian Popescu.

Înaintea Congresului USL, fiecare partid va face o trecere în revistă a ultimelor achiziţii. Fostul prim-vicepreşedinte PDL, Sorin Frunzăverde, va fi primit ofical în PNL , alături de primarii din Caraş- Severin, iar social-democraţii se vor lăuda cu parlamentarii care au trecut în ultimele zile în tabăra PSD.

De asemenea, membrii USL vor semna o rezoluţie anti-Băsescu, după ce preşedintele le-a scis liderilor Opoziţiei că îşi va da demisia dacă mandatul prezidenţial va fi readus la durata de patru ani

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii