Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Congres extraordinar la PSD; social-democraţii îşi aleg preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general

ro

29 Jun, 2019 10:18 1805 Marime text
Zi decisivă pentru social-democraţii care se reunesc sâmbătă în congres extraordinar, pentru a-şi alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat vineri candidaturile la funcţiile de conducere ale partidului, a stabilit modul de desfăşurare a congresului şi modificările la statut.

UPDATE 1
 La congres 122 de delegați de la Constanţa din totalul de 3961 prezenți. Singurul candidat de la Constanţa este președintele organizației, Felix Stroe care candidează pentru funcția de secretar general.


UPDATE 12:10
Delegaţia de la Constanţa va susţine candidatura actualului premier la conducerea PSD. Viorica Dăncilă, premierul României şi candidat la conducerea partidului, a susţinut discursul. A urat sărbătoriţilor care îşi serbează azi onomastica un călduros la mulţi ani şi a spus că "sunt valori ale social democraţiei la care trebuie să ne raportăm cu toţii. Înseamnă grija faţă de oameni, tratament corect şi fără discriminări, prosperitate, solidaritate, stabilitate sociale. Acestea sunt valorile care trebuie să ne ghideze în deciziile pe care le luăm de acum înainte. avemo bază solidă - istoria ultimelor 30 de ani arată că PSD a avut cele mai bune guvernări pentru România. De fiecare dată am fost nevoiţi să reparăm ceea ce au distrus alţii".


UPDATE 13:00
De la Constanţa, pe lângă preşedintele PSD Constnaţa Felix Stroe, sunt prezenţi preşedintele CJC Marius Horia Ţuţuianu, primarul Decebal Făgădău, viceprimarul Dumitru Babu, dar şi mulţi alţii. Pentru postul la care candidează Stroe, cele mai mari şanse pentru a câştiga sunt în visteria lui Mihai Fifor, fost ministru al apărării.

"Am stabilit modul de desfăşurare a congresului, modificările pe care le vom face în statut şi am validat candidaturile pe cele trei funcţii care vor fi votate mâine în cadrul congresului", a precizat preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, la finalul CExN.

UPDATE ora 16:00
A început votul pentru conducerea partidului.

UPDATE 16:30
Votul s-a încheiat. A început numărătoarea voturilor. Au fost 190 de cabine de vot.

UPDATE 17:00
Conform numărătoarei avem următoare echipă de conducere PSD:
Președinte: Viorica Dăncilă
Președinte executiv: Eugen Teodorovici
Secretar general: Mihai Fifor
 

Dăncilă a spus că pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt înscrise patru persoane, iar toate cele patru candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv Naţional. Ea a menţionat că pentru funcţia de preşedinte al PSD au mai fost două candidaturi, dar care nu îndeplinesc condiţiile şi nu au fost supuse votului în CExN.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Candidaturile lui Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă nu au îndeplinit condiţiile de eligibilitate.

La funcţia de preşedinte executiv s-au înscris iniţial patru social-democraţi. Vineri, Eugen Teodorovici şi-a retras candidatura, în cursă rămânând Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota.

Pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe, după ce Marius Dunca s-a retras.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, la congres vor fi alegeri într-un singur tur.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii