Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Muftiul Iusuf Muurat - „Băsescu este dezinformat. Noi suntem o comunitate loială statului român“

ro

06 Jul, 2015 12:06 2531 Marime text
La sediul Muftiatului Cultului Musulman din Constanța are loc, în acest moment, o conferință de presă cu tema „Construirea lăcășului de cult din municipiul București“. Conferința se ține în contextul declarațiilor lui Traian Băsescu.

UPDATE 1, ora 12.14

Muftiului Muurat Iusuf a declarat că la București va fi ridicată o moschee pentru comunitatea musulmană pentru ca slujbele să nu se țină în lăcașe de cult neautorizate de Muftiat.

„Slujbele nu vor fi ținute de imami neacreditați de noi. Fostul președinte Băsescu este dezinformat. Nu va fi o mega moschee. Va fi un lăcaș de cult pentru circa 1.500 de persoane. Pe lângă moschee va fi și o școală de sâmbătă și duminică pentru copiii musulmanilor. Noi suntem o comunitate loială statului român. Comunitatea românilor din Istambul a primit un teren pentru biserică și cimitir. Este un parteneriat între România și Turcia. Opinia publică trebuie informată corect. Moscheea va fi ridicată cu susținerea statului turc și va costa circa trei milioane de euro. Terenul este de 11.000 mp lângă Romexpo. Aici va fi ridicată moscheea, două săli de curs, o bibliotecă și o cantină socială. Nu dorim să intrăm în polemică cu Băsescu“, a precizat Muftiului Muurat Iusuf.

„În anii 2001 - 2014, Băsescu, în vizitele sale în Turcia, a promis acel teren pentru comunitatea musumană din București care numără circa 2.000 de persoane“, a mai adăugat Muftiului Muurat Iusuf.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii