Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință la Poliția Rutieră Constanța cu invitat surpriză. Discuții despre consolidarea statutului polițistului.

ro

06 Nov, 2017 12:23 3564 Marime text
La sediul Poliției Rutiere Constanța are loc astăzi o conferință de presă la care este prezent Dancu Constantin, seful IPJ Constanța și lucrători de la Ordine Publică si Rutieră. Invitat surpriză este Adrian Rapotan, fost comandant al IPJ Constanța. 

Invitații vor împărtăși idei, păreri și experiențe personale. Cu această ocazie se discută și despre consolidarea statutului polițistului.

De exemplu, dacă un cetățean dă o petrecere iar polițistul este chemat de două ori la adresă, cel în cauză încalcă noile prevederi ale legislației și riscă să facă pușcărie.

De asemenea, o persoană care împiedică polițistul să își desfășoare activitatea riscă amendă ori închisoarea, conform noilor prevederi.Amendă ori închisoare riscă și cei care le vorbesc urât polițiștilor. 

Noul act normativ completează legile actuale. Totul se face pentru cetățean.

”Astfel de practici sunt prezente și în alte țări europene” - a precizat Adrian Rapotan. .

De asemenea, cel care refuză să se legitimeze este dus la sediul politiei unde poate fi ținut 24 de ore în vederea stabilirii identitatii. 

În plus, noul act normativ vine și în sprijinul polițiștilor. Polițiștii sunt în prima linie și trebuie protejați. Totodată, acum pot beneficia de protecție din partea poliției și polițiștii. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii