Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţă la Constanţa pe tema alimentaţiei şi diabetului zaharat

ro

14 Nov, 2014 10:04 1323 Marime text
Aproximativ două milioane de români trăiesc cu diabet zaharat şi alte peste trei milioane de persoane au prediabet, conform rezultatelor unui studiu publicat anul acesta. Deși afecţiunea poate fi prevenită, studiul mai arată că prevalenţa diabetului zaharat în regiunea sud-estică a ţării, regiune din care face parte şi judeţul Constanţa, este de 10,44%.
 
Având în vedere că peste 70% din cazurile de diabet zaharat de tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, bazat în principal pe o alimentaţie echilibrată şi pe educaţie fizică moderată, specialiştii din cadrul Centrului Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Constanţa organizează, azi, la Spitalul judeţean o dezbatere cu tema „Alimentaţia şi diabetul zaharat. «Sănătatea se cunoaște de dimineață!»”.
 
Profesioniştii din județul Constanţa implicaţi în managementul diabetului zaharat vor dezbate problematica afecţiunii, importanţa alimentaţiei sănătoase în prevenirea şi controlul diabetului zaharat, precum şi rolul micului dejun, ca parte a unui stil de viaţă sănătos. 
 
La conferinţă vor participa prof. univ. dr. Doina Catrinoiu - şeful Centrului Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Constanţa, dr. Dan Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa. Conferinţa face parte din proiectul „Sănătatea se cunoaște de dimineață!”, ce se desfăşoară în 11 centre de diabet din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii