Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Secţiei de investigare a magistraţilor consideră că emiterea Ordonanţei nr. 7/2019 a fost necesară pentru activitatea acestei secţii

ro

28 Feb, 2019 20:01 1679 Marime text
Procurorul şef al Secţiei de investigare a magistraţilor, Gheorghe Stan, a declarat joi seară că emiterea Ordonanţei nr. 7/2019 a fost necesară pentru activitatea acestei secţii, informează Agerpres.ro

”În ceea ce ne priveşte, aceasta a fost necesară cu privire la activitatea secţiei, pentru corelarea normelor privind competenţa procurorului şef al secţiei cu privire la prevederile art. 339 alin (1) şi (3) din Codul de procedură penală, potrivit căruia plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de procurorul ierarhic superior, celui care a dispus măsura sau actul supus controlului. În cazul de faţă, procurorul şef de secţie. Menţionăm că astfel de competenţe sunt şi în căderea procurorului şef Secţie urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în prezent procurorul şef Romulus Varga", a spus Gheorghe Stan într-o declaraţie de presă.


Stan consideră că "alegaţiile" privind scoaterea secţiei de sub controlul procurorului general sunt lipsite de fundament.

"Prin urmare, alegaţiile privind scoaterea secţiei de sub controlul procurorului general sunt lipsite de orice fundament. O dovadă în acest sens este faptul că în prezent procurorul general soluţionează conflictul pozitiv de competenţă declanşat într-un dosar penal de către DNA, în raport cu Secţia pentru investigare a infracţiunilor din Justiţie", a precizat Stan.


Sursa foto: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii