Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Gărzii de Coastă caută soluții la problemele polițiștilor de frontieră

ro

05 Mar, 2019 13:20 1967 Marime text
Sub titlul ,,SNPPC, alături de membrii săi din cadrul PFR”, ieri am informat despre discuțiile purtate de președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, împreună cu președintele Biroului Executiv Teritorial  SNPPC din cadrul PF Tulcea, Teodor Zaiț, la sediul Gărzii de Coastă (al cărei director are calitatea de angajator/ordonator de credite), pentru clarificarea unor aspecte de natură salarială, sesizate la nivelul acestei structuri a Poliției de Frontieră Române. , informează reprezentanții SNPPC. 

”Principala problemă a fost generată de neplata muncii suplimentare, după termenul legal de 60 de zile, în care orele lucrate peste programul normal de lucru nu au fost recuperate în natură, cauza fiind interpretarea greșită a legii.

Pentru rezolvarea situației, conducerea Gărzii de Coastă v-a identifica soluțiile legale și financiare, astfel încât, orele lucrate după data de 1 aprilie 2018 - când a intrat în vigoare ,,OMAI nr. 40 privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru personalul cu statut special”, și nerecuperate în termenul de 60 de zile, să fie plătite integral” - au transmis reprezentanții SNPPC.


Reprezentanții SNPPC au mai transmis că, în ceea ce privește munca suplimentară prestată anterior datei de 1 aprilie 2018, când nu era bază legală pentru plata acesteia, recuperarea se va face, etapizat, în natură, din fondul de lucru la dispoziția unității, și nu din timpul liber al lucrătorilor sau din zilele de SDSL, pentru a se asigura atât îndeplinirea misiunilor și sarcinilor specifice Gărzii de Coastă, cât și drepturile polițiștilor de frontieră/personalului civil, conform ,,Acordului privind raporturile de serviciu, încheiat de SNPPC cu IGPF” – pentru funcționarii publici cu statut special/polițiști, dar și a ,,Contractului colectiv de muncă la nivel de grup de unități, încheiat de FSNPPC cu MAI” – pentru personalul contractual.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii