Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea ATSR continuă negocierile cu reprezentanții CA al ROMATSA

ro

30 Aug, 2015 17:36 1554 Marime text
 
Sindicaliștii de la ROMATSA continuă, astăzi, negocierile cu reprezentanții Consiliului de Administrație și ai Ministerului Transporturilor, privind semnarea unui contract colectiv de muncă (CCM) care să cuprindă organigrama anterioară celei promovate de fostul director general al ROMATSA, Ion-Aurel Stanciu, informează Agerpres.

„Astăzi (duminică, n.r.) continuăm negocierile pe care le-am demarat acum câteva zile. Facem eforturi pentru a găsi soluții ca să oprim greva anunțată pentru data de 1 septembrie. Mai avem încă divergente pe punctul 14, care este extrem de greu. El vizează sporurile pentru acele persoane care s-au lăsat mituite, care au fost puse în diferite funcții și au fost angajate cu contracte de muncă individuale, pe salarii mult mai mari și dețin acte adiționale semnate de Ion Stanciu și nu este normal să se ducă până la pensie cu aceste sume. Pentru verificarea situației exacte, este necesar un volum foarte mare de muncă, deoarece trebuie analizate dosarele a sute de persoane. Mai avem în discuție și punctul cu vârsta de pensionare de 55 ani", a declarat astăzi, Gabriel Tudorache, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), potrivit Agerpres.

Sindicaliștii de la ROMATSA au anunțat luni că vor declanșa grevă generală pe 1 septembrie 2015, de la ora 11,00, dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci solicitările salariațiilor legate de directorul general al ROMATSA și încheierea CCM.

Regia ROMATSA a depus, în data de 25 august, la Tribunalul București, solicitare pentru constatarea nelegalității grevei angajaților, solicitare care însă a fost respinsă vineri de Tribunal. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: ancheteonline.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii