Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Condamnat în dosarul Zambaccian

ro

06 Jan, 2014 16:23 2444 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție a dat cu puțin timp în urmă sentința finală în dosarul Zambaccian, în care fostul premier Adrian Năstase și soția sa, Dana Năstase, au fost condamnați, în prima instanță, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, respectiv, folosirea de documente false la autoritatea vamală. Pe 19 decembrie au avut loc pledoariile finale în dosarul Zambaccian. Procurorul DNA a cerut, atunci, închisoare cu executare pentru soții Năstase. Acum, Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, urmând să se întoarcă în pușcărie. De asemenea, cinci ani îi vor fi interzise unele drepturi. Dana Năstase a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit hotnews.ro, Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare și cinci ani interzicerea unor drepturi pentru luare de mită în formă continuată. Acesta a mai primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj. Prin contopirea pedepselor, Adrian Năstase va executa pedeapsa de patru ani de închisoare. Dana Năstase a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru complicitate de luare de mită, și patru ani de interzicere a unor drepturi. Aceasta are o perioadă de încercare de 8 ani. De asemenea, justiția a decis confiscarea de la soții Năstase a sumei de 1.824.303 lei.

UPDATE ora 17.30: Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a mers acasă la fostul premier, anunțând, la ieșirea din locuință, că „este voința lui Adrian Năstase de a se preda de bună voie în această seară. Vom merge împreună”.

UPDATE ora 18.00: Adrian Năstase a părăsit locuința sa cu o mașină, alături de familie, mergând probabil la secția 2 de poliție.

UPDATE ora 18.42: Adrian Năstase a părăsit sediul secției 2 Poliție, fiind dus spre Penitenciarul Rahova. „Decizia este îngrozitoare și injustă. O răzbunare murdară”, a declarat Năstase.
Sursa foto: Jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • claudiu 06 Jan, 2014 22:14 De data asta chiar as fi vrut sa-l vad pe M in locul lui Nastase !