Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul național sportiv-turistic „NAVO-PONTICA”, aflat la cea de-a doua ediție

ro

17 Aug, 2012 21:34 1510 Marime text

În perioada 20-24 august 2012, Tabăra de copii din Năvodari este gazda celei de-a II-a ediţii a concursului naţional „Navo-Pontica", inclus în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale pentru anul 2012 al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi organizat de către Şcoala „Tudor Arghezi" din Năvodari.

După ce prima ediţie a fost un succes deplin, pentru a păstra şi anul acesta acelaşi standard de excelenţă, vor colabora Primăria oraşului Năvodari, în calitate de finanţator principal, împreună cu Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului - finanțare parțială, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Academia Navală „Mircea cel Bătrân", Casa de Cultură „Pontus Euxinus" Năvodari, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Constanţa, dar şi Asociaţia de părinţi „Tudor Arghezi" Năvodari.

Proiectul "Navo- Pontica" este oferit de către organizatori și partenerii principali ai acestora ( Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, Clubul Copiilor Aiud, Palatul Copiilor Brăila şi Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti ) ca o abordare alternativă la modalitatea tradițională de planificare și desfășurare a procesului competițional derulat pe plan local, județean și național/internațional.

Vor fi prezenți 95 de elevi și profesori din județele: Mureș, Bihor, Alba, Covasna, Dolj, Brăila, Prahova, Suceava, Neamț, Călărași, Argeș, Ilfov, Constanța. Pe parcursul a patru zile de competiţie, vor trebui să aplice/utilizeze, să adapteze, să manifeste inițiativă și creativitate în aplicarea, în condiții de concurs, a cunoștințelor și abilităților teoretice și practice dobândite până în prezent. Enumerăm câteva dintre probele concursului: înot aplicativ, orientare sportivă de noapte, ambarcaţiuni cu rame, parcurs aplicativ marinăresc, dans, proba artistică, gastronomică, antidrog, ecologică, ş.a.

Ca invitați, formația de muzică ușoară ,,Youvenis Group" de la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, ce va concerta pe data de 23 august, ora 2200, la Teatrul de Vară din Tabăra Năvodari.

"Navo-Pontica" este mai degrabă o activitate complexă care folosește din plin modul în care poți să utilizezi puterea formei pe care o oferă competiția, pentru a învăța şi demonstra într-o manieră mult mai captivantă și mai plină de înțeles.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii