Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs național de comunicări științifice pentru elevii de liceu la disciplina Biologie, la Constanţa

ro

15 May, 2019 14:56 1098 Marime text

 În perioada, 16-19 mai 2019, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează etapa națională a Concursului de comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal la disciplina Biologie.
           

Aflat la cea de-a XIV-a ediție, concursul reprezintă o nouă modalitate de evaluare a competenţelor, a capacităţilor şi a abilităţilor elevilor de a realiza forme complementare de învăţare. Astfel, 28 de elevi din 26 de județe și din municipiul București își vor demonstra interesul pentru cercetare în domeniul biologiei, aptitudinile de comunicare și capacitatea de a  gândi selectiv, precizează ISJ Constanţa.

           
În cadrul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, se va desfășura competiția națională dintre cei 28 de liceeni, activitate care se concretizează prin realizarea și prezentarea de proiecte de cercetare elaborate pe baza temei propuse de participanţi, a unei informări bibliografice şi a activităţilor experimentale.
           
Participanții își vor dezvolta spiritul de cercetare, de cunoaștere și capacitatea de socializare în  contexte nonformale și informale,  prin vizite la Complexul Muzeal de Științele ale Naturii din Constanța.
           
Deschiderea oficială va avea loc joi, 16 mai 2019, la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, începând cu ora 18.00, în prezența reprezentantului Ministerului Educației Naționale, inspector general Traian Șăitan, și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii