Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:02 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs de articole ştiinţifice Studenţii Universităţii Ovidius au câştigat premiul I la Seul, Coreea de Sud

ro

03 Sep, 2014 10:46 1277 Marime text
Etapa finală a concursului de articole științifice pe tema dezvoltării globale pentru studenți a fost organizată la Seul, Coreea de Sud. La această etapă s-au calificat 8 echipe de studenți din Corea de Sud, Japonia, Kazahstan și Romania.

 România a fost reprezentată de echipa studenților de la Universitatea „Ovidius”. Pentru al doilea an consecutiv, studenții din Constanţa au câștigat Premiul I. Echipa Universității „Ovidius” a fost formată din Mihai Oprea, Aurelia B. Mocanu, Alina N. Moise și Daniel Timofte, din anul IV, specializarea Energetică Industrială, de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. Echipa a fost coordonată de asistent de cercetare, doctorand Laurențiu Oancea.
 
Tema proiectului se referă la reducerea consumurilor energetice și a impactului ecologic din industria sticlei prin soluții ecoinovative de reutilizare și reciclare a deșeurilor din sticlă.

Pe parcursul anului universitar 2013 – 2014, studenții au fost implicați în activități de cercetare în cadrul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie,  unde se derulează un proiect european pe această temă. Prin participarea directă a studenților au fost efectuate o serie de teste, prelevări de probe și experimente în laborator și pe mai multe platforme specializate de la intreprinderile Gremlin și Metacom din Constanța. Masurătorile au fost validate cu evaluări în laboratoarele din Șantierul Naval Constanța, se arată într-un comunicat al Universităţii Ovidius.

Ti-a placut articolul?

Comentarii