Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert Meditativ, la Universitatea „Andrei Şaguna”

ro

16 Dec, 2013 15:57 1307 Marime text
Asociația Studenţilor Șaguniști, în parteneriat cu Asociaţia Terapiei Alternative „Punctul Zero”, a organizat ieri, la sediul universităţii, un concert meditativ, susţinut de Joel Silva.

În vârstă de 32 de ani, artistul portughez folosește instrumente muzicale originare din Tibet, printre care şi boluri tibetane. Cunoscute şi sub numele de boluri cântătoare, acestea sunt utilizate de secole în Orient ca suport sonor în timpul meditaţiilor şi rugăciunilor.

Bolurile autentice au în compoziţie şapte metale care sunt în corespondenţă cu şapte planete ale sistemului nostru solar: aur - Soare, argint - Luna, cupru - Venus, fier - Marte, staniu - Jupiter, plumb – Saturn și mercur pentru planeta cu același nume. Prin activare cu un bastonaş, ele produc vibraţii care se transmit în profunzimea zonei în care sunt aşezate, realizând un masaj sonor la nivel celular și creând o stare de armonie fizică şi

psihică. Participanţii, studenţi, membri ai asociaţiei și invitați, au asistat la o şedinţă de relaxare profundă, ideală pentru diminuarea stresului.
La eveniment au fost prezenţi preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna”, prof. univ. dr. Aurel Papari, şi Mihaela Stoica, studentă la Facultatea de Psihologie a universităţii şi preşedinte al Asociaţiei Terapiei Alternative „Punctul Zero”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii