Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2-Comunitatea Elena Elpis Constanța sărbătorește Ziua Greciei printr-o serie de spectacole (galerie foto + video)

ro

25 Mar, 2016 18:36 3172 Marime text
Comunitatea Elena Elpis Constanța sărbătorește Ziua Greciei printr-un spectacol ce are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. S-au intonat cele două imnuri naționale, adică al Greciei și al României. 

În aceste momente vorbește președintele Comunității grecești, Anton Traian Antoniadis.

"Se împlinesc 195 de an de la începerea războiului de indepedență al poporului grec. Şi suntem mândri ca greci și români că acest război a început din România. Am luptat împreună pentru pace. Sângele vărsat deopotrivă de la Secu sau Drăgăşani au avut un ideal al libertăţii şi independenţei care unesc şi astăzi Grecia şi România. Comunitatea Elenă din Constanţa a fost prima care, după evenimentele din '89, a făcut primul simpozion naţional de la întemeierea anticului Tomis", a arătat Anton Traian Antoniadis. 


În sala Casei de Cultură se află ansambluri din Sulina, Ploieşti şi Constanța ale comunităţii greceşti. În aceste momente, ansamblul Elpis evoluează pe scenă. 

Mâine evenimentele pentru sărbătorirea Zilei Greciei continuă de la ora 13.00 în piața Ovidiu, iar în 28 mai va fi cel mai mare Sirtaki din UE.

Comunitatea elenă Elpis va organiza în luna mai, la Constanța, un spectacol public pentru doborârea recordului mondial de participanți implicați în interpretarea în ansamblu a popularului Sirtaki, dans cu inflexiuni tradiționale special creat în 1964 de coregraful elen Giorgos Provias, pe muzica lui Míkis Theodorakis, pentru filmul Zorba grecul.
 
Președintele Comunității elene Elpis din Constanța, Anton Antoniadis, inițiatorul acestui eveniment ce va fi jurizat de reprezentanții Guinness Book of Records, a declarat că își dorește ca demersul să lege pentru prima dată numele celui mai vechi oraș de pe teritoriul României, înființat în 657 î.Hr de coloniștii greci, de primul record mondial consemnat oficial aici.

UPDATE2, ora 19.26:

În sală sunt prezenți și oficialități locale, cum ar fi viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău, vicepreședinții Consiliului Județean Constanța, reprezentanți de la celelalte Uniuni, prefectul Adrian Nicolaescu și aspiranți la Primărie.

Pe scenă a evoluat și grupul Elpis Kinder, în a cărui componență a intrat și un prichindel de numai 3 ani care a ținut pasul cu toți colegii lui.
 
A urmat ansamblul din Prahova Kimata. 



UPDATE, ora 18.56: 


Urmeaza ansamblul Artemis din localitatea Sulina. 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii