Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DNA Extindere urmărire penală primar Constanța

ro

16 Apr, 2014 16:20 2424 Marime text
În completarea comunicatelor nr. 414 și 420 din 08 aprilie 2014, referitoare la inculpatul Mazare Radu Stefan, primar al mun. Constanța, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

La data de 15.04.2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de:

Mazăre Radu Ştefan, primar al municipiului Constanța, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de fals în declaraţii;

Din ordonanța privind efectuarea în continuare a urmăririi penale, întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora: În declaraţiile de avere formulate în datele de, 11 mai 2012 şi 29 iunie 2012, de către Mazăre Radu Ştefan, nu este trecut contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel. În acest cont, a fost virată de către o societate comercială, la data de 13 septembrie 2011, suma de 95.000 euro. Astfel, această informație nu apare nici la rubrica IV – 1, respectiv active financiare – conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5000 de euro. De asemenea nu apare nici transferul făcut de firma respectivă în contul personal al suspectului, la rubrica VII – venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat. La data de 16.04.2014, suspectului MAZĂRE RADU ȘTEFAN, i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • liana 16 Apr, 2014 21:29 haiti, asta ...e groasa!!!