Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comitet Ministerial pentru podurile de gheaţă de pe Dunăre Avertizare hidrologică pentru judeţul Constanţa

ro

28 Feb, 2012 00:41 1128 Marime text

Astăzi, a avut loc la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor şedinţa extraordinară a Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă (C.M.S.U) la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor. În cadrul întâlnirii s-a discutat situaţia podurilor de gheaţă de pe fluviul Dunărea.

Ca urmare a variaţiilor de temperatură înregistrate în ultimele zile şi a celor prognozate pentru perioada următoare, şi având în vedere existenţa formaţiunilor de gheaţă pe fluviul Dunărea, s-a constat că pot avea loc fragmentări ale podurilor de gheaţă, desprinderea şi punerea în mişcare a formaţiunilor de gheaţă, precum şi îngrămădirea acestora în sectoarele cu viteze mai mici ale debitelor şi creşterea artificială de niveluri cu efecte locale pe sectorul aval Olteniţa.

Prin urmare, în cadrul şedinţei s-a stabilit să fie transmisă o avertizare hidrologică către cele 12 prefecturi din zona Dunării: Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Tulcea.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor au solicitat Ministerului Transporturilor ca în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care se desfăşoară de la ora 16,30 la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor să prezinte situaţia la zi a navelor şi barjelor care se află pe Dunăre - număr, tipul încărcăturii şi situaţia de la faţa locului -, pentru a se evita eventualele poluări accidentale cu produsele din încărcătură.

Totodată, s-a decis ca reprezentanţii Ministerului Transporturilor, instituţia cu atribuţii în acest sens, să informeze CNSU cu privire la măsurile pe care le va întreprinde pentruasigurarea condiţiilor de curgere a formaţiunilor de gheaţă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii