Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera Deputaților Comisia pentru buget a avizat cererea de reexaminare a Codului fiscal

ro

02 Sep, 2015 21:07 1232 Marime text
 
Comisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților a avizat favorabil astăzi cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar și cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finanțe, informează Agerpres.

Amendamentele aprobate în unanimitate prevăd reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână tot pentru 1 ianuarie 2017, în schimb rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

La dezbaterile din Comisia pentru buget, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Dan Manolescu a cerut reintroducerea în Codul fiscal, așa cum a fost inițial, a unei prevederi care vizează acordarea posibilității consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri și pe teren cu până la 500% pentru clădirile și terenurile situate în intravilan neîngrijite. El a adăugat că solicitarea aparține autorităților locale.

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a spus că este de acord, dar cu introducerea prevederii de la 1 ianuarie 2016.

Președintele comisiei, Viorel Ștefan, a adăugat că în urma consultărilor liderilor partidelor politice în această privință s-a căzut de acord.

Deputații din comisie au adoptat amendamentul cu 19 voturi pentru și două împotrivă.

Mai mulți deputați au susținut că trebuie precizat ce înseamnă clădiri și terenuri neîngrijite, pentru că primarii ar putea să aplice discriminatoriu această prevedere.

Criteriile de încadrare a clădirilor în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, precum și procedura de aplicare se adoptă prin hotărârea Consiliului local. Clădirile și terenurile încadrate la această categorie se stabilesc conform nomenclaturii stradale.

Ministerul de Finanțe a mai propus o serie de amendamente de clarificare, erori gramaticale, decizii ale Curții Constituționale care trebuie transpuse în legislație, amendamente care au fost aprobate de comisie.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii