Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Juncker a depus jurământul Corina Crețu a jurat în limba română să își exercite responsabilitățile în deplină independență

ro

10 Dec, 2014 23:59 1720 Marime text
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și membrii colegiului comisarilor au depus miercuri jurământul solemn de preluare a mandatului în fața Curții de Justiție a UE, în Luxemburg, prin care s-au angajat să respecte tratatele și Carta drepturilor fundamentale a UE și să își îndeplinească atribuțiile într-un mod pe deplin independent și având în vedere interesul general al Uniunii, informează Agerpres.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a jurat în limba română să își exercite responsabilitățile în deplină independență, potrivit unui comunicat de presă al cabinetului Corinei Crețu.
 
De asemenea, comisarii s-au angajat să nu solicite și nici să nu accepte instrucțiuni din partea niciunei autorități, să se abțină de la implicarea în acțiuni incompatibile cu îndatoririle lor și cu executarea atribuțiilor lor și să își respecte obligațiile pe durata mandatului și după încheierea acestuia.

Obligația membrilor Comisiei Europene de a depune un angajament solemn' la preluarea mandatului reprezintă o tradiție veche, înscrisă în prezent la articolul 245 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Această dispoziție a fost inclusă pentru prima dată în Tratatul de instituire a Comunității Economice Europene (1957) și de atunci a fost aplicată de fiecare dată când o nouă comisie și-a preluat mandatul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii