Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de Etică a decis Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat

ro

20 Jul, 2012 15:53 1562 Marime text
Universitatea Bucureşti a anunţat, astăzi, decizia luată în privinţa lucrării de doctorat a premierului: Comisia de Etică a stabilit în acest sens că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat.
Surse EVZ susţin că raportul Comisie de etică a Universităţii indică în mod clar un plagiat, însă, susţin acestea, s-au făcut presiuni pentru o decizie favorabilă.
Decizia universităţii va fi ultimul verdict care se va da în cazul plagiatului. Până acum, CNE şi CNATDCU şi-au exprimat punctele de vedere, care sunt contradictorii: CNATDCU a demonstrat plagiatul, iar CNE, aseară, a arătat că Ponta este nevinovat.
Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat în privinţa lucrării premierului imediat după apariţia acuzaţiilor de plagiat. Universitatea şi-a asumat acest demers în ciuda faptului că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a pus în vedere faptul că, în cazul unei decizii de plagiat, riscă desfiinţarea şcolii doctorale. Mai mult, Consiliul Naţional de Etică (CNE), aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, a încercat să împiedice analizarea lucrării de către alte organisme, arătând că este singurul îndreptăţit să facă acest lucru.

Două tabere
Până la aflare unui verdict oficial din partea Universităţii din Bucureşti, comunitatea ştiinţifică este împărţită în două tabere: unii sunt convinşi că profesorii UB vor dovedi plagiatul şi vor avea curajul să dea acest verdict, alţii spun că acest lucru e puţin probabil, dat fiind faptul că au existat o serie de presiuni şi de ameninţări din exterior.
Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/verdictul-final-al-universitatii-din-bucuresti-992727.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • REC 20 Jul, 2012 14:56 Si eu cred ca Ponta a copiat texte din cei 3 autori identificati pana acum. Si mai cred ca ar trebui sa avem o decizie de la oameni autorizati si calificati. Dar desfid pe oricine care nu a scris in viata lui cel putin o lucrare de licenta, sa emita judecati despre acest subiect!