Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de apărare a oferit aviz favorabil ordonanței privind interceptările

ro

05 Apr, 2016 18:49 1556 Marime text
 
În timp ce deputații juriști trăgeau chiulul, comisia de apărare a oferit în unanimitate astăzi aviz favorabil ordonanței de urgență privind interceptările.
 
Senatorii recomandă ca acest act normativ să fie înlocuit în cel mult nouă luni de o lege care să reglementeze acest domeniu.

„Ordonanța este un act cu caracter de provizorat. Am sugerat ca în termen rezonabil să fie înlocuită de o lege, pe baza unui proiect inițiat de Guvern, care să dea certitudinea cetățenilor că Centrul Național de Interceptare, că operațiunile de strângere de informații (...) se vor încadra în litera Constituției. Ne gândeam la un termen de șase sau nouă luni, dar plenul este suveran. Actele normative de urgență, provizorii trebuie neapărat înlocuite de legi de sine stătătoare care să scoată din mentalul colectiv întrebarea 'ne putem folosi telefonul? suntem ascultați?'. Trebuie să ne putem folosi telefonul, să ne comportăm liber, atâta vreme cât nu suntem infractori sau teroriști. Acest lucru trebuie controlat numai de Parlament”, a declarat Marius Obreja, președintele Comisiei de apărare din Senat, potrivit agerpres.ro.
 
Obreja a fost întrebat de jurnaliști dacă a avut sentimentul vreodată că are telefonul ascultat, acesta a declarat că nu doar a crezut ci chiar a fost o realitate, ba mai mult a ținut să precizeze că foarte mulți oameni au această impresie că au telefoanele ascultate.
 
„Da. Și l-am avut. (...) Nu pot să fiu sigur că am fost ascultat de instituțiile statului. Sunt atâtea persoane sau firme interesate de a face acest lucru. (...) Spuneți-mi vă rog din 100 de români care folosesc telefonul celular, câți nu au avut acest dubiu?”, a mai precizat președintele Comisiei de apărare din Senat, conform aceleiași surse. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii