Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comasarea alegerilor intra in dezbaterea Coalitiei

ro

29 Aug, 2011 12:16 981 Marime text

Coalitia a luat in serios ideea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare in 2012, asa incat o comisie formata din reprezentanti ai partidelor de guvernamant se va intruni luni pentru a analiza aceasta posibilitate, informează http://www.ziare.com/.

Reuniunea va incepe la ora 14.00. Coalitia a decis saptamana trecuta infiintarea acestei comisii. Pedelista Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, sustine ca aceasta comisie isi propune sa transfere in lege vointa poporului exprimata la referendum in 2009 si posibilitatea ca primul clasat in fiecare colegiu sa castige mandatul. In plus, pe masa de discutii s-ar putea afla si modificarea sau chiar desfiintarea pragului electoral pentru intrarea in Parlament. Potrivit http://www.ziare.com/, Guvernul a precizat prin vocea lui Emil Boc ca o eventuala comasare a alegerilor locale si legislative in 2012 ar economisi Romaniei vreo 30 de milioane de euro.

Aceasta idee a comasarii este sprijinita de UDMR, partener de coalitie cu PDL, in schimb Opozitia se opune transant. De asemenea, UDMR nu este de acord cu ideea de vot uninominal pur, sustinand un sistem mixt.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii