Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comănescu a cerut miniștrilor de Externe din UE găsirea unor soluții durabile la fenomenul migrației

ro

06 Feb, 2016 17:08 1647 Marime text
 
Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a participat, vineri și sâmbătă, la Amsterdam, la reuniunea informală (tip Gymnich) a miniștrilor de Externe din statele membre ale Uniunii Europene, unde a vorbit despre importanța consolidării securității frontierelor externe ale UE și a cooperării cu statele de origine și tranzit pentru găsirea de soluții durabile la fenomenul migrației prin abordarea cauzelor de fond ale acestuia. Cel puțin așa ne informează MAE, într-un comunicat.
 
Pe agenda reuniunii se află Strategia globală a UE privind politica externă și de securitate, Iranul - din perspectiva evoluțiilor și implicațiilor regionale după anunțarea Implementation Day la 16 ianuarie 2016 și migrația.
 
Miniștrii europeni au exprimat sprijin pentru adoptarea de către UE și comunitatea internațională de măsuri de stimulare a părții iraniene în a menține o atitudine cooperantă și în dosare precum rachetele balistice și drepturile omului.
 
Dezbaterile ministeriale informale dedicate migrației s-au desfășurat în prezența președintelui Comitetului pentru politică externă din Parlamentul European, Elmar Brok, și a miniștrilor de Externe din statele candidate la aderarea la Uniunea Europeană.
 
În marja reuniunii, potrivit celor de la MAE, ministrul român a avut o întrevedere bilaterală cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene. În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte de actualitate pe agenda europeană și internațională, cu accent pe vecinătatea estică a Uniunii și evoluțiile din Republica Moldova.
 
Comănescu a solicitat sprijinul UE în încurajarea eforturilor Republicii Moldova pentru stabilizarea situației interne și continuarea reformelor pro-europene. El a reiterat susținerea politică fermă a României și disponibilitatea de a acorda sprijin și asistență Republicii Moldova, în baza respectării angajamentelor acesteia de a întreprinde reformele așteptate de cetățeni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii