Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandamentul de iarnă a intrat în dispozitiv. Utilajele pregătite să intervină!

ro

16 Jan, 2016 13:00 1354 Marime text
Comandamentul de iarnă, întrunit astăzi la sediul Primăriei municipiului Constanța a hotărât: utilajele de deszăpezire să fie pregătite pentru intervenție începând din după-amiaza zilei; stocul materialului antiderapant pregătit (6000 de tone de amestec de nisip și clorură de sodiu și stocul de motorină de 3000 de tone).
 
Utilajele de deszăpezire (8 sărărițe și 21 de mașini cu lamă) sunt pregătite pentru intervenție începând cu orele 22.00, respectiv orele 24.00 în cele 9 locații prestabilite: Zona Miga, Pescărie, intersecția bulevardelor Aurel Vlaicu cu Alexandru Lăpușneanu, intersecția bulevardelor I.C. Brătianu cu Alexandru Lăpușneanu, Gară, Aurel Vlaicu ( Crișului), Poarta 1, intersecția bulevardului I.C. Brătianu cu strada Dezrobirii ( pod Butelii) și intersecția bulevardului Tomis cu strada Suceava.
 
La nevoie 50 de utilaje (buldo excavatoare și wole) pregătite pentru intervenții în intersecții, în cazul în care stratul de zăpadă depășește 15 cm; degajarea de zăpadă și polei a stațiilor de autobuz, a trecerilor de pietoni și a trotuarelor situate în zone cu pante (bulevardele principale) cu intervenția a 80 de lucrători.

Toate utilajele subcontractorilor au fost alimentate, pornite şi sunt pregătite să îşi ocupe poziţiile stabilite, imediat ce vremea se va înrăutăţi.La adăpostul pentru oamenii străzii, situat pe strada Soveja, sunt pregătite 20 de paturi, pături și ceai cald pentru persoanele consultate și trimise de Spitalul Județean Constanța; a fost optimizat planul de intervenție prin întocmirea unor hărți care conțin amplasarea utilajelor de deszăpezire, locațiile și modul de acționare pe intervale orare.
 
De asemenea, reprezentanții administrației locale solicită șoferilor să nu parcheze în locuri care ar îngreuna desfășurarea utilajelor de deszăpezire, să limiteze pe cât posibil deplasările pe drumurile publice cu autoturismele proprii și, întrucât vântul va sufla în rafală cu viteze mari, să evite parcarea în apropierea arborilor care prezintă pericol de prăbușire.

Reamintim că Dispeceratul de Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța este disponibil non-stop la numărul de telefon 0241/550.055. Comandamentul de iarnă constituit la nivelul municipiului Constanţa este coordonat de viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii