Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:55 23 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colonelul Cojoc trece în rezervă Vezi cine îi ia locul în fruntea Inspectoratului de Jandarmi

ro

29 Jan, 2014 14:17 2921 Marime text

Începând cu data de 1 februarie, prin ordinul ministrului Ministerului Afacerilor şi Internelor, domnul Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, colonel dr. Cojoc Costică, se trece în rezervă, la limită de vârstă. Începând cu această dată, prin ordinul Inspectorului general al Jandarmeriei Române, la comanda unităţii a fost împuternicit, pentru o perioadă de şase luni, domnul colonel Dima Constantin, Şef al Statului Major al Unităţii Speciale 72 Jandarmi Protecţie Instituţională Cernavoda.

Militar de carieră, colonel dr. Cojoc Costică a avut o activitate profesională în acest domeniu de aproximativ 36 ani şi patru luni. A absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne în anul 1980, încadrându-se în acest minister cu data de 23 august 1980, la Unitatea Militară 0406 Constanţa. A urcat treptele ierarhiei militare, de la comandant pluton la comandant companie, ulterior comandant detaşament şi Şef de Stat Major la Batalionul Special Jandarmi Cernavoda şi Unitatea Militară 0608 Constanţa. De asemenea, a îndeplinit funcţii de conducere în specialitatea ordine publică în cadrul Comandamentului de Jandarmi Teritorial Constanţa. În perioada anilor 2005-2012 a fost comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa. Începând cu data de 06 iunie 2012 a fost împuternicit şi ulterior numit prin ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române, în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. De-a lungul carierei militare a fost apreciat de către comanda Jandarmeriei Române pentru rezultatele foarte bune obţinute în activitatea desfăşurată. În anul 2012 a fost decorat de către Preşedintele României cu distincţia „Bărbăţie şi credinţă în grad de Ofiţer” în semn de apreciere pentru competenţa profesională, experienţa acumulată, obiectivitatea şi fermitatea dovedite în executarea atribuţiilor de serviciu. A absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi Cursurile Post Universitare în specialitatea Administraţie Publică din cadrul Univrsităţii Bucureşti, apoi cursurile Facultăţii de Istorie aparţinând Universităţii „Ovidius” Constanţa, iar în anul 2011 a obţinut Doctoratul în Ştiinţe Militare şi Informaţii în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” Bucureşti cu specializarea „Managementul de Securitate în Instituţiile şi Corporaţiile Economice”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bilutza 29 Jan, 2014 16:53 Dincolo de. activitatea sa, col.dr. Cojoc Costica a realizat un lucru inedit. A atras in jurul sau, oameni de valoare. Cand un om se inconjoara de valori, vorbim despre calitate. Retragerea sa este oportuna. Felicitari pentru luciditate.