Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colinde româneşti la Institutul Cultural Român din Berlin

ro

22 Dec, 2014 18:34 1251 Marime text
Institutul Cultural Român din Berlin a organizat, joia trecută, în salonul din Vila Walther, în preajma bradului împodobit de sărbătoare, întâlnirea anuală de Crăciun cu publicul berlinez, căruia i-a fost oferit un concert de colinde româneşti în interpretarea Oanei Cătălina Chiţu.
 
Sala ICR Berlin, cu o capacitate de 100 de locuri, s-a dovedit şi de această dată neîncăpătoare pentru cei aproximativ 150 de spectatori, doritori de muzică tradiţională românească, deopotrivă germani şi membri ai comunităţii româneşti din Germania, transmit reprezentanţii ICR Berlin.
 
Artista Oana Cătălina Chiţu, stabilită în Germania de peste două decenii, este cunoscută unui public larg prin interpretările ei pline de pasiune şi sensibilitate, într-un repertoriu ce îmbină cântece tradiţionale din tezaurul Mariei Tănase, tangouri din Bucureştii interbelici şi aranjamente cu influenţe jazz, swing şi flamenco.
 
De această dată însă publicul a putut-o asculta interpretând în premieră – şi într-o manieră cu totul originală, clasicele colinde româneşti de Crăciun pentru toate vârstele, precum O ce veste minunată, Steaua sus răsare, Moş Crăciun cu plete dalbe, Iată vin colindători, Domn, Domn să-nălţăm, Trei păstori se întâlniră, Deschide uşa creştine, Trei crai de la răsărit.
 
După concert, atmosfera de sărbători a fost întregită de o recepţie la care au fost servite bucate tradiţionale româneşti, preparate în întregime de către echipa ICR Berlin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii