Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Farmaciştilor din România face apel la vigilenţa maximă

ro

08 Nov, 2013 19:26 1208 Marime text
Colegiul Farmaciştilor din România se alătură demersurilor autorităţilor de a identifica cât mai rapid toate medicamentele Pegasys contrafăcute care au ajuns în ultima perioadă în farmacii.

Situaţia este una extrem de gravă şi cu riscuri majore pentru pacienţi. Din păcate fenomenul medicamentelor falsificate este din ce în ce mai amplu la nivel mondial, nu doar în România. Din acest motiv, în 2011, au fost emise reglementări speciale la nivel European (Directiva 2011/62/UE cu privire la prevenirea pătrunderii medicamentelor în lanţul legal de aprovizionare), reglementări care au fost transpuse şi în legislaţia naţională.

'Este un fenomen mondial cu care, din păcate, ne confruntăm şi noi. Nu producătorii medicamentelor originale introduc aceste medicamente pe piaţă, ci sunt firme care găsesc tot felul de modalităţi prin care ocolesc legea şi le introduc în piaţă', a declarat Clara Popescu, Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România.

Colegiul Farmaciştilor face apel la responsabilitate maximă din partea tuturor actorilor implicaţi în identificarea medicamentelor contrafăcute şi susţine orice demers care să împiedice pătrunderea acestor medicamente în farmaciile din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii