Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codul administrativ, aprobat. Funcţionarii publici vor susține evaluări scrise anuale

ro

09 Jul, 2018 22:30 1900 Marime text
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni proiectul Codului administrativ, cu 175 de voturi "pentru", 33 "împotrivă" şi 15 abţineri.

Dezbaterile generale asupra acestui proiect s-au desfăşurat săptămâna trecută iar luni au avut loc dezbateri pe articole şi votul final, scrie România TV.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru această iniţiativă care a fost adoptată deja de Senat. Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională "acest Cod administrativ antiromânesc".

"Anunţ aici că asistăm la un blat naţional. Ceea ce se întâmplă la ora actuală este o chestiune cât se poate de clară, şi anume, există o înţelegere pentru ca Parlamentul să dea astăzi un vot prin care aleşii locali să aibă un alt statut decât ceilalţi cetăţeni. Am înţeles că se justifică oboseala de aici, din plen, cu privire la rolul pe care îl avem ca Parlament - nu înţelegem că funcţia de demnitate publică, de ales este o onoare pe care ne-o oferă societate. Vrem pensii speciale. Sunt categoric împotriva ideii de a avea pensii speciale şi sunt împotriva ideii ca orice ales să aibă pensie specială - un statut diferit faţă de ceilalţi cetăţeni", a declarat Tomac, la dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor asupra proiectului de lege privind Codul administrativ.


PMP a anunţat încă de săptămâna trecută că va contesta acest proiect la Curtea Constituţională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii