Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codul Rutier a fost amânat, din nou

ro

09 Oct, 2013 15:32 1039 Marime text
Guvernul a amânat din nou adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic în care să fie vărsate toate sumele încasate din amenzile percepute pentru contravneţii şi infracţiuni.
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că speră ca prin ordonanţa de urgenţă privind noul Cod rutier să fie puse în aplicare "intenţiile foarte bune ale Executivului" care vizează "toleranţă zero" faţă de conducătorii auto care comit fapte grave la volan.
"Împreună cu domnul ministrul Stroe vom vedea soluţiile juridice pe care le-am găsit la Codul rutier pentru a face aplicabile intenţiile foarte bune pe care le avem. Şi anume toleranţă zero faţă de cei care comit fapte grave: alcool, trecere la cale ferată, mers pe contrasens, viteză excesivă, cum facem ca oamenii să plătească amenzile. Sper să nu ni se spună că doar fraierii plătesc amenzile şi deştepţii nu trebuie să le plătească. Eu cred că trebuie să le plătească toată lumea", a declarat premierul, la începutul şedinţei de Guvern.
Ministrul de Interne, Radu Stroe, a precizat apoi că singura problemă care mai trebuie rezolvată în legătură cu actul normativ privind Codul rutier este una de ordin tehnic "cu ANAF-ul, cu ministerul Finanţelor, cu contul unic".
"Sper să o rezolvăm, dacă nu o rezolvăm nu ştiu ce facem, dar trebuie să o rezolvăm. Nu ştiu dacă acum imediat", a declarat Radu Stroe.

Sursa: Romania TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii