Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codul Penal pe înţelesul celor mici

ro

29 Mar, 2015 15:05 1017 Marime text
Poliţia Română vine în sprijinul celor mici, cu broşura denumită „Unde- i lege, nu-i tocmeală” - Codul Penal pe înţelesul copiilor, pentru ca aceştia să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile.

De la data de 1 februarie 2014, în România au intrat în vigoare prevederile unui nou Cod Penal.

„Copiii noştri şi ai dumneavoastră trebuie să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, pentru a dobândi o educaţie în spiritul unei societăţi bazate atât pe respectarea normelor morale, cât şi a celor legale. De asemenea, copiii trebuie să cunoască la ce riscuri se expun în cazul în care nu respectă legea sau ce trebuie să facă, în cazul în care le sunt încălcate drepturile. Copiii, părinții, educatorii trebuie să găsească în lege nu un lucru negativ, ci un instrument, un partener în atingerea scopului pe care îl au, acela de a înţelege rolul şi necesitatea existenţei unui sistem legislativ corect“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Pentru a crede în dreptate, copiii trebuie să înţeleagă că legea îi protejează pe cei corecţi şi că trebuie aplicată şi respectată.

„Cei mici trebuie să cunoască ABC-ul legii, astfel încât să nu greşească niciodată pe motiv că nu o cunosc. Totodată, ei trebuie să ştie că, în cazul în care devin victime, pot avea încredere că instituțiile statului îi vor pedepsi pe cei vinovaţi. Poliţia Română vine în sprijinul copiilor, părinților și educatorilor cu broşura - «Unde- i lege, nu-i tocmeală» - Codul Penal pe înţelesul copiilor,  pe care o puteți găsi, în format online, www.politiaromana.ro/ro/prevenire/codul-penal-pe-intelesul-copiilor. Pregătiţi-vă copiii pentru viaţă!“, conchide comunicatul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii