Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codruţa Kovesi nu comentează atacurile Elenei Udrea la adresa procurorilor DNA

ro

10 Mar, 2015 11:21 1229 Marime text
Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA, a declarat că nu vrea să comenteze atacurile Elenei Udrea la adresa DNA, spunând că procurorii sunt "imuni" la criticile politicienilor. În plus, Kovesi a spus că este în curs de derulare ancheta internă privind momentul în care, la prima arestare, Udrea a ajuns fără cătuşe în arest.
 
Laura Codruţa Kovesi a fost întrebată, azi, dacă DNA va sesiza Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor şi postărilor Elenei Udrea, aflate în arest preventiv.
 
"Nu am comentat niciodată declaraţiile pe care le dau persoanele pe care le cercetăm. Nu am să fac nici acum", a spus Kovesi.
 
Întrebată dacă aceste atacuri afectează activitatea procurorilor, Kovesi a răspuns: "Suntem imuni la astfel de declaraţii. Ne facem treaba. Cred că raspunsul nostru cel mai bun este să continuăm anchetele profesional, în mod corect."
 
Întrebată despre fostul procuror DNA, Alina Florentina Stoica, care a infirmat soluţia în dosarul Gala Bute, Kovesi a precizat: "La momentul la care s-a dispus infirmarea în acest dosar, a fost sesizat CSM cu privire la doamna procuror. Soluţia o aflaţi de la CSM, nu de la noi."
 
Alina Florentina Stoica a cercetat mai bine de un an și jumătate dosarul Galei Bute, din primăvara lui 2012 și până în decembrie 2013.
 
Pe 2 decembrie 2013, conducerea DNA i-a invalidat rechizitoriul în cazul fraudei din bani europeni, șefii ei negând concluzia Alinei Stoica că doar Rudel Obreja era vinovat pentru cheltuirea nelegală în iulie 2011 a 2,5 milioane de euro din bani publici.
 
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii