Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 6. COD ROŞU de intervenţie Autocar implicat în accident pe DN 1. Cinci morți şi zeci de răniţi

ro

05 Feb, 2016 07:16 3175 Marime text
 
ISU Prahova a pus la dispoziţia rudelor victimelor următoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au rămas încarcerate, în urma unui accident rutier care a avut loc, în această dimineaţă, pe DN 1, la Strejnic. Autoritățile au pus în aplicare planul roșu de intervenție.
 
Din primele date, a reieșit că un TIR și un autocar au intrat în coliziune pe DN 1, pe drumul spre Buftea, iar în urma impactului patru persoane au rămas prinse între fiare, iar altele au fost rănite.
 
Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, Daniel Nicolae, a declarat, pentru Agerpres, că se lucrează pentru scoaterea persoanelor încarcerate, dar și pentru acordarea de îngrijiri medicale celor rănite. Deocamdată, nu se poate spune cu exactitate numărul victimelor.

UPDATE 6, ora 12.10
 
Prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv, a precizat că cele cinci persoane decedate au fost identificate. „Am declanșat planul roșu pentru că accidentul era major, care presupunea ca intervenția să fie din partea tuturor celor cu competență și depășea capacitatea de acțiune doar pentru ambulanță. E vorba de un accident nefericit care a implicat o cursă regulată care venea de la Mănești spre Ploiești și o basculantă. Cele cinci persoane decedate au fost identificate, este vorba despre patru bărbați și o femeie”, a spus Rodica Paraschiv.
 
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a 28 de persoane, dintre care 16 sunt grav rănite.

UPDATE 5, ora 8.40
 
„S-a reuşit o mobilizare de resurse la nivel local. Între cei 26 de răniţi sunt multe cazuri de traumatisme fără fracturi, fără leziuni care să pună viaţa în pericol. S-a mobilizat personalul care nu era în tură la spital. În accident au fost implicaţi şi trei copii, unul de nouă, unul de 14 şi unul de 16 ani, care au traumatisme de coloană“, a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, pentru Digi24.

UPDATE 4, ora 8.08
 
Conform primelor informaţii, autocarul a lovit din spate autobasculanta, care circula cu viteză redusă. Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

UPDATE 3, ora 8.00
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Prahova, traficul rutier este întrerupt pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona Strejnic, din cauza accidentului. 

UPDATE 2, ora 7.42

Şeful Serviciului Județean de Ambulanță Prahova a declarat că, până în prezent, 16 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. La fața locului se intervine cu 22 de ambulanțe ale SAJ și SMURD.


UPDATE 1, ora 7.25 
 
Cinci persoane au murit în urma accidentului, alți 25 de pasageri sunt răniți. Circulația în zonă se desfășoară cu dificultate.

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii