Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Portocaliu în Constanța. E jale. Străzi și intersecții inundate. Imagini din municipiu (fotoreportaj)

ro

08 Oct, 2016 04:12 23378 Marime text
Ploaia care s-a abătut în acestă noapte asupra municipiului Constanța a umplut străzile și intersecțiile de apă.
 
Nu a scăpat niciuna din cele unde se întâmplă mereu astfel de fenomene la ploi mai puternice.
 
Intersecții precum cea de la Dacia, de la Fantasio, Poarta 2,1 Mai Biserica Sfânta Maria, Cuza Vodă între IGh Duca și Mihai Viteazu
au devenit impracticabile, apa trecând de pragul de jos al portierelor la mașini.

După tiparul clasic oamenii au început să treacă prin apă pentru a ajunge acasă de la cine știe ce chef șoferii au dat înapoi ori s-au oprit unde li s-a părut că apa este mai mică.

Cinci constănțeni au avut nevoie de ajutorul pompierilor pe bulevardul Ferdinand după care au fost preluați de ambulanțe.

Totodată, un bărbat, imobilizat la pat, a fost suprins de șuvoaie, în casă, pe bulevardul 1 Mai, având și acesta nevoie de ajutor. 
În cursul nopții la Dispeceratul ISU Constanța s-au primit 55 de apeluri prin 112 care sesizau străzi, curți, și beciuri inundate pe raza municipiului Constanța, in Năvodari și Corbu.

Comunicat RAJA ora 05.00

În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul municipiului Constanta, dar si in restul localitatilor de la nivelul judetului vizate de ploi torentiale, au fost pregatite sa intervina 46 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere - 25 in municipiul Constanta si 21 în restul judetului. In municipiul Constanta, cantitatea de precipitatii cazuta a fost de aproximativ 45l/mp. 

Până la această oră, din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii  s-au înregistrat 33 reclamatii venite din municipiul Constanta, cele mai multe vizând zonele: Faleză Nord - strazile Tabla Butii si Tabacarie; Delfinariu - strada Ahile Mihail; Centrala - strazile Cuza Voda, Stefan cel Mare, Ion Voda si b-dul Ferdinand; Palas - strazile Veniamin Costache si Motilor;  Poarta 6 - Strada Frigului; Coiciu - strazile Merisor, Izvor si Steagului; zona Dacia si b-dul 1 Mai.  
In orasul Navodari au fost inregistrate 4 reclamatii de pe strazile Midiei, Plopilor si Soseaua Consstantei, toate vizand sistemul de canalizare stradal. 
Echipele de interventie au raspuns la toate aceste solicitari, iar la ora actuala toate sunt in curs de rezolvare. 

Facem un apel către toţi abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii la numărul de telefon 0241.66.44.44.


Sursa foto: ZIUA de Constanta

Mai citește și /diverse/stiri-calde/cod-galben-pentru-mai-multe-localitati-din-judet-inclusiv-municipiul-constanta-vezi-avertizarea-specialistilor-610039.html


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii