Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu de vreme rea la Constanţa. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină

ro

06 Oct, 2017 16:01 3839 Marime text
MAI a informat Instituțiile Prefectului pentru a dispune măsurile necesare în contextul avertizărilor meteorologice de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului
 
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de ploi importante cantitativ și vânt intens pentru județele Argeș, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Galați,  Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea) și zona București-Ilfov. Avertizarea este valabilă începând de sâmbătă, 7 octombrie a.c., ora 09.00 până duminică 8 octombrie, ora 15.00.
 
Pentru același interval  a fost emis cod portocaliu de ninsori consistente și viscol pe creste pentru Carpații Meridionali și de Curbură.
 
Totodată, ANM a emis pentru intervalul 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00 cod galben de ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte, intensificări ale vântului, pentru Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei.
 
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților.
 
Ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen DAN, s-a asigurat că prefecții din județele vizate de atenționările meteo de vreme severă asigură permanența la comanda județului, chiar dacă este este sfârșit de săptămână și că vor activa comitetele pentru situații de urgență sau grupele operative în funcție de situație.
 
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul Național de Conducere Integrată care monitorizează orice situație de urgență pentru ca intervențiile din teren să se desfășoare în condiții optime.
 
Pe timpul cât se manifestă fenomenele meteorologice extreme,  Ministerul Afacerilor Interne recomandă populației să evite deplasările, să nu atingă firele de electricitate căzute la pământ, să nu se adăpostească lângă copaci și să parcheze mașinile departe de copaci sau stâlpii de electricitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii