Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu de vreme rea la Constanța! Cum se pregătesc autoritățile

ro

11 Oct, 2016 12:40 2066 Marime text
Un cod portocaliu de precipitații în cantități semnificative și vânt puternic intră în vigoare, astăzi, de la ora 18:00. În acest context, pentru prevenirea unor noi inundații, Serviciul de Protecție Civilă din cadrul Primăriei Constanța va monta diguri mobile. Două dintre acestea vor fi amplasate pe bulevardul 1 Mai, în dreptul Bisericii Sfânta Maria și în zona Secției 5.
 
De asemnea, măsuri pentru prevenirea situațiilor de urgență se iau și la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“. Reprezentanții ISU fac următoarele recomandări:
 
  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor;
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor;
  • evitarea stâlpilor sau firelor căzute la pământ şi ocolirea acumulărilor de apă din zonele cu pericol potenţial de electrocutare;
  • adăpostirea în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă.
Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, reprezentanții ISU le reamintesc autorităţilor că trebuie să întreţină corespunzător şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale, să îndepărteze materialul lemnos şi deşeurile din albia majoră a cursurilor de apă, respectiv din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.
 
Având în vedere că au primit informaţia autorizată, transmisă de inspectoratul judeţean, privind avertizarea hidrologică, primarii au obligaţia să avertizeze populaţia prin aducerea la cunoştinţă a informaţiilor preventive necesare, inclusiv să asigure permanenţa la sediul primăriei în vederea primirii prognozelor şi avertizărilor meteorologice ce vor fi transmise ulterior.

sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii