Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori în judeţul Tulcea

ro

22 Mar, 2013 09:15 1615 Marime text
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de portocaliu valabilă în perioada 22 martie, ora 18 – 23 martie, ora 08, în mai multe judeţe din ţară. Se vor semnala intensificări de vânt, ninsori viscolite, răcire accentuată

În intervalul menţionat, în Oltenia, local în Muntenia şi Dobrogea, iar în primele ore şi în sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu viteze de 60...70 km/h.
În vestul, nord-vestul şi centrul ţării vor mai fi rafale de 55...60 km/h, spulberând local zăpada.

În Moldova ninsorile se vor extinde treptat dinspre nordul regiunii, iar viteza vântului va depăşi temporar 80-90 km/h, viscolind zăpada. Intensificări ale vântului de 80-90 km/h se vor semnala local şi temporar şi în Bărăgan şi Dobrogea, unde precipitaţiile vor fi mixte.

În Carpaţii Meridionali rafalele vor depăşi 100-120 km/h, iar zăpada va fi puternic viscolită.

Notă: La sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor cu precădere în nord, nord-est şi centru. În funcţie de evoluţia fenomenelor, este posibil ca, în cursul zilei de sâmbătă, 23 martie, Administraţia Naţională de Meteorologie să actualizeze prezentul mesaj prin atenţionări ulterioare.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii