Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu de furtună. Sfaturi de la pompieri pentru cetăţenii din zonele vizate de atenţionare

ro

06 Oct, 2017 17:27 2733 Marime text
Având în vedere atenționările de cod galben și portocaliu de precipitații și vânt, pompierii adresează cetățenilor următoarele recomandări:
  • Întrerupeţi orice activităţi în aer liber. Intraţi în locuință ori într-o construcţie. 
  • Deconectați aparatura electrocasnică.
  • Închideţi ferestrele şi uşile.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
Este foarte important de asemenea să cunoaştem şi semnificaţia codurilor de culori la avertizările hidrologice transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, transmise către populaţie prin intermediul canalelor media: radio–tv și internet:
COD GALBEN – Risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii. Depăşire COTE DE ATENŢIE.
COD PORTOCALIU – Risc de viituri generatoare de revărsări importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vieţii colectivităţilor şi siguranţei bunurilor şi persoanelor. Depăşire COTE DE INUNDAŢIE. 
COD ROŞU – Risc de viituri majore. Ameninţare directă şi generalizată asupra siguranţei persoanelor şi bunurilor. Depăşire COTE DE PERICOL.

Sursa foto: ISU Delta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii