Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cocaină în portul Constanţa Adrian Vasile Chiribău solicită revizuirea dosarului

ro

29 Jan, 2015 12:24 2917 Marime text
Condamnat în Dosarul “Cocaină în portul Constanţa”, Adrian Vasile Chiribău cere revizuirea dosarului. Primul termen în proces va avea loc pe data de 4 martie, la Tribunalul Constanţa.
 
Acuzaţi că au procurat circa patru tone de cocaină, droguri de mare risc provenind din Brazilia, şi ar fi încercat să introducă stupefiantele în Portul Constanţa disimulate în containere încărcate cu cherestea, Antonio Cano Alvarez, Ramona Elena Cano Alvarez (Cioroabă) şi Adrian Vasile Chiribău au fost condamnaţi definitiv în luna mai a anului trecut.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa, instanţă care, la data de 6 iunie 2012, l-a condamnat pe Antonio Cano-Alvarez la 25 de ani de închisoare. Aceeaşi pedeapsă au primit-o şi Ramona Elena Cano Alvarez (Cioroabă) şi Adrian Vasile Chiribău.
 
Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, la finele lunii septembrie 2013, a micşorat doar pedeapsa lui Chiribău, de la 25 la 17 ani de închisoare. Bărbatul a fost găsit vinovat de complicitate la trafic de droguri de mare risc.
 
În luna mai 2014, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României a micşorat cele trei condamnări aplicate de judecătorii constănţeni. Astfel, Antonio Cano Alvarez şi Ramona Elena Cano Alvarez (Cioroabă) vor executa câte 15 ani de închisoare. Asta în timp ce Adrian Vasile Chiribău a rămas cu 11 ani de detenţie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii