Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coaliţia pentru Familie pledează la Senat pentru interzicerea căsătoriei între persoane de același sex

ro

23 May, 2016 23:11 1659 Marime text
Proiectul de modificare a Constituţiei în aşa fel încât să devină imposibilă căsătoria între persoanele de acelaşi sex, iniţiat de Coaliţia pentru Familie, va fi depus, azi, la Senat. Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie, o structură formată din mai multe asociaţii, spun că au adunat până acum trei milioane de semnături. Coaliţia este formată din ONG-uri precum „Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie”, „ Asociaţia Familiilor Catolice din România” sau „Asociaţia PRO VITA”. Din comitetul de iniţiativă fac parte reprezentanţi ai cultelor ortodox, catolic, greco-catolic, baptist şi penticostal.
 
Coaliţia pentru Familie vrea ca articolul 48, aliniatul 1 din Constituţie, care în prezent spune că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” să fie modificat sub forma: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. În acest fel, căsătoria între persoanele de acelaşi sex ar deveni imposibilă prin Constituție.
 
Iniţiatorii proiectului de modificare a Constituţiei propun ca referendumul care să ratifice această modificare să fie ţinut odată cu alegerile parlamentare din toamna acestui an. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii