Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coaliția de guvernare a sunat adunarea. Mâine partidele se iau la trântă cu salariile demnitarilor și Codul fiscal

ro

19 Jul, 2015 16:38 1756 Marime text
 
Coaliția de guvernare urmează să se reunească mâine, pe agenda discuțiilor fiind ordonanța privind salariile demnitarilor și situația creată după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament, precum și alte teme politice. De altfel, Rovana Plumb, ministru al Muncii și președintele Consiliului Național al PSD, anunța că ordonanța privind salariile demnitarilor va fi discutată luni în cadrul coaliției de guvernare și că sustenabilitatea finanțării acestei măsuri va fi abordată la rectificarea bugetară.
Potrivit acesteia, Codul fiscal nu este unul politic, ea cerându-le celor de la PNL să fie responsabili și să adopte documentul. Rovana Plumb a reiterat că legea salarizării, care este legată de adoptarea Codului fiscal, se află în pericol, la fel ca și perspectiva majorării salariilor în sectorul bugetar.
Vineri, premierul Victor Ponta declara că, în contextul respingerii Codului fiscal de către președinte, Guvernul va începe să promoveze măsurile cuprinse în acest document fie prin ordonanță de urgență, fie prin prin asumarea răspunderii. Ponta și-a exprimat însă regretul că s-a pierdut consensul politic pe tema Codului fiscal. În cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal transmisă vineri Senatului, președintele Iohannis arăta că punerea în aplicare a documentului "ar genera implicații majore la nivelul construcției bugetare pentru anii următori din perspectiva obiectivului de menținere a consolidării fiscale" și că, potrivit evaluărilor Comisiei Europene și Fondului Monetar Internațional, "atrage, în mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB și deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergență și Strategiei Fiscal-bugetare".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii