Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAS a lansat sistemul informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate

ro

19 Mar, 2011 19:58 1198 Marime text

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat, vineri, proiectul sistemului informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Potrivit http://www.agerpres.ro/, valoarea totală a proiectului este de 164.307.038,87 lei din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 132.505.677,51 lei, a spus preşedintele CNAS, dr. Lucian Duţă.

El a anunţat că vineri au început procedurile de licitaţie pentru a se vedea cine implementează sistemul, proceduri care se vor derula pe o perioadă de două luni.

Potrivit acestuia, obiectivul specific al proiectului îl reprezintă implementarea sistemului naţional al dosarului electronic de sănătate al pacientului şi livrarea lui la cheie. Preşedintele CNAS a explicat că dosarul electronic de sănătate se va constitui într-o 'colecţie de înregistrări electronice' cumulate din diverse surse şi locuri, datele vizate pentru stocare urmând a fi de tipul istoric medical, alergii, imunizări, rezultatele de la testele de laborator, documente produse în timpul procedurilor medicale etc.

Dosarul va documenta orice diagnostic sau măsură terapeutică într-o manieră standardizată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii