Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAPMC a confirmat oficial Cele 20% din acţiunile deţinute de Consiliul Local Constanţa în Port au revenit la Ministerul Transporturilor

ro

27 Jan, 2015 13:58 2050 Marime text
Adunarea Generală a Acţionarilor de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, întrunită în şedinţă extraordinară zilele trecute, la data de 23 ianuarie, a aprobat o hotărâre conform căreia acţiunile Portului Constanţa au revenit oficial proprietarului de drept, Ministerul Transporturilor.
 
Forul de conducere a companiei a consemnat oficial revenirea pachetului de 20% din acţiunile Portului Constanţa, deţinut de Consiliul Local Constanţa, la Ministerul Transporturilor. Decizia a trebuit luată deoarece Curtea Constituţională a României stabilise, la sesizarea Avocatului Poporului, că organismul Consiliul Local Constanţa, este acţionar ilegal, neavând calitatea de a deţine patrimoniu.
 
Pachetul de 20% din acţiunile Portului Constanţa, aflat în topul profitabilităţii companiilor de stat, a fost astfel returnat oficial, la 23 ianuarie, Ministerului Transporturilor. Consiliul Local Constanţa pierde aproximativ 2,5 milioane de euro pe care le încasa anual din acţiunile APMC.
 
Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a APMC poate fi consultată în secţiunea Documente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii