Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNADNR va plăti tinerei mutilate despăgubirea „Vom respecta decizia ÎCCJ și o vom aplica întocmai”

ro

11 Jun, 2014 22:07 2069 Marime text
Urmare a deciziei instanței privind despăgubirea în valoare de un milion de euro pentru tânăra care și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier, Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România SA, face prin intermediul unui comunicat de presă următoarele precizări: „CNADNR SA a luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, o va respecta și aplica întocmai. Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România SA își exprimă pe această cale, compasiunea față de drama prin care trece victima”.

Tânăra a rămas fără o mână într-un accident rutier și a obţinut în instanţă despăgubiri de un milion de euro. La procesul de astăzi, fata le-a cerut, cu lacrimi în ochi, judecătorilor de la Înalta Curte să oblige CNADNR la plata despăgubirilor.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată, în aprilie 2012, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, la Tribunalul Bucureşti, după ce şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

Instanţa a admis cererea tinerei, în aprilie 2013, şi a obligat CNADNR să îi plătească daune morale de un milion de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii.

În noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a stabilit însă la 200.000 de euro daunele morale pe care CNADNR trebuie să le plătească tinerei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii