Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNADNR-DRDP Constanţa, obligată să plătească daune morale victimelor unui accident rutier

ro

14 Jul, 2013 08:20 2387 Marime text
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA (CNADNR) - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, a pierdut un proces cu familia Stoica (accidentaţi în septembrie 2010, în apropiere de oraşul Însurăţei) şi a fost obligată de instanţă la plata unor daune morale de 15.000 de lei, contravaloarea autoturismului distrus, precum şi contravaloarea serviciilor medicale, ceea ce reprezintă un precedent judiciar, informează avocatura.com.

Avocatul Lidia Nicol Dumitrescu a convins instanţa ca un accident de pe DE 584, de acum trei ani, s-a produs  din cauza unui copac care, pe jumătate putred, s-a prăbuşit peste autoturismul în care se aflau victimele.

Administratorul drumului naţional pe care s-a produs accidentul fiind CNADNR, aceasta a fost găsită răspunzătoare pentru "trauma emoţionala şi suferinţele fizice cauzate de incident”.
Prin Decizia civila 236/2013, Tribunalul Brăila a admis recursul civil formulat membrii familiei Stoica, aceştia primind despăgubiri şi daune morale de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.
Astfel, completul de judecata compus din judecătorii Vasilica Ros, Any-Mary Căşaru şi Lenuţa Mocanu au dispus obligarea paratei CNADNR la plata sumei de 7.484 lei, contravaloarea autoturismului avariat, peste 3.000 de lei, contravaloarea serviciilor medicale acordate, şi câte 5.000 de lei daune morale către victimele accidentului rutier, trei la număr - tată, fiu şi bunica. Avocatul reclamanţilor a fost Lidia Nicol Dumitrescu, din cadrul Baroului Brăila, scrie avocatura.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii