Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNADNR a cumpărat autofreze pentru deszăpezirea Autostrăzii Soarelui

ro

25 Feb, 2015 17:19 1094 Marime text
CNADNR a primit primele utilaje noi de deszăpezire cumpărate în baza unui contract de 33 milioane euro, cu TVA, semnat în toamna anului 2014, şi pregăteşte o nouă licitaţie, estimată la 50 milioane euro, dotările vizând reducerea dependenţei de contractele de lucrări încheiate cu firme private.
 
 CNADNR a încheiat în octombrie contracte în valoare totală de 146,6 milioane lei (33,1 milioane euro), cu TVA, pentru achiziţia a 100 de autofreze de curăţat zăpada şi 7 vehicule echipate pentru intervenţii speciale pe timp de iarnă, relatează Mediafax.
 
Autofrezele sunt livrate de compania italiana Fresia, iar vehiculele speciale de firma Grădinariu Import Export din Bucureşti. Investiţia este cofinanţată cu fonduri europene.
 
Primele trei unităţi, două autofreze, de capacitate medie şi mare, plus un vehicul special de intervenţie, au fost prezentate azi, utilajele urmând să fie direcţionate către şoseaua Transalpina, respectiv Autostrada Soarelui, la Lehliu.
 
Restul utilajelor vor fi livrate etapizat, până în luna octombrie, iar durata de amortizare a investiţiei este de 10 ani.
 
"La această oră noi facem activitatea de deszăpezire în procent de 20% cu utilajele noastre proprii şi 80% cu utilaje închiriate. Cu această flotă de 100 de autofreze vom diminua procentul de lucrări executate de firmele private, undeva la 60%. (...) În etapa a doua noi avem pregatit un nou proiect, în valoare de 50 milioane euro, tot pentru achiziţia de utilaje pentru iarnă: autobasculante, încărcătoare şi alte asemenea", a declarat miercuri Florea Dascălu, şeful Direcţiei de Întreţinere Drumuri Nationale şi Autostrăzi din cadrul CNADNR.
 
Dascălu a arătat că unele firme contractate pentru deszăpezire "nu-şi fac treaba" şi au intrat în insolvenţă, iar CNADNR vizează reducerea dependenţei de acest tip de acorduri.
 
Până la primirea noilor utilaje, parcul CNADNR cuprindea 86 de unităţi de producţie sovietică, fabricate în urmă cu 30 - 50 de ani.

Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii